Patrologie Vol.1 – Constatin Voicu PDF

Vezi cartea Patrologie Vol.1 – Constatin Voicu in format PDF scrisa de autorul Constatin Voicu. Cartea poate fi rasfoita direct pe acest site sau poate fi downloadata in format PDF pe propriul PC. Nu uita, daca iti place ceea ce ai citit, o poti cumpara oricand din librariile online. In aceasta perioada cartile au un pret foarte bun.
Citeste Toata Cartea – Sursa 1
Citeste Toata Cartea – Sursa 2
Citeste Toata Cartea – Sursa 3
Citeste Toata Cartea – Sursa 4

Iti doresti sa citesti cartea in format fizic? Cartea tiparita se poate achizitiona de pe marile librarii online. Am pregatit o selectie de librarii unde cartea Patrologie Vol.1 – Constatin Voicu are un pret foarte bun:

Citeste Descrierea Cartii Patrologie Vol.1 – Constatin Voicu

Patrologie vol. I, Constantin Voicu si Lucian-Dumitru Colda (editie 2015)

Primul  istoric al vechii literaturi bisericesti sau a Patrologiei poate fi socotit Fericitul Ieronim (+420), care a intocmit la Betleem, in anul 392, o opera intitulata De viris illustribus (Despre barbati ilustri) . Patrologul Gerhard Rauschen remarca Betleemul ca fiind „orasul nasterii Patrologiei”. Fericitul Ieronim a intocmit aceasta opera dupa modelul lui Suetoniu, care, cu vreo 200 de ani inainte, a prezentat o carte cu acelasi titlu, in care trata despre scriitorii pagani.

De fapt, se poate afirma ca Fericitul Ieronim continua istoria bisericeasca a lui Eusebiu, aceasta fiindu-i izvor principal. In prologul cartii, el mentioneaza ca „a prezentat in ea lista scriitorilor bisericesti, adica a expus pe scurt viata si activitatea tuturor acelora care au produs ceva memorabil despre Sfintele Scripturi de la patimirea lui Hristos pana in anul al XIV-lea al domniei imparatului Teodosie (392)”.