Esti ceea ce traiesti – Diacon Adrian Sorin Mihalache PDF

Vezi cartea Esti ceea ce traiesti – Diacon Adrian Sorin Mihalache in format PDF scrisa de autorul Adrian Sorin Mihalache. Cartea poate fi rasfoita direct pe acest site sau poate fi downloadata in format PDF pe propriul PC. Nu uita, daca iti place ceea ce ai citit, o poti cumpara oricand din librariile online. In aceasta perioada cartile au un pret foarte bun.
Citeste Toata Cartea – Sursa 1
Citeste Toata Cartea – Sursa 2
Citeste Toata Cartea – Sursa 3
Citeste Toata Cartea – Sursa 4

Iti doresti sa citesti cartea in format fizic? Cartea tiparita se poate achizitiona de pe marile librarii online. Am pregatit o selectie de librarii unde cartea Esti ceea ce traiesti – Diacon Adrian Sorin Mihalache are un pret foarte bun:

Citeste Descrierea Cartii Esti ceea ce traiesti – Diacon Adrian Sorin Mihalache

Esti ceea ce traiesti. Cateva date recente din neurostiinte si experientele duhovnicesti ale Filocaliei

Fata de editia precedenta a volumului Esti ceea ce traiesti, care il are drept autor pe parintele arhidiacon Sorin Mihalache, sunt de regasit suplimentari si actualizari ale informatiei. Cuprinsul de acolo cunoaste aici imbogatiri si nuantari, date fiind referintele ample si bine asezate in arhitectura textului. Despre acea prima tiparire, de pus cu deosebire in lumina este faptul ca a cunoscut o traducere in limba italiana. Editii in limbile engleza si franceza sunt in pregatire, in scurt rastimp urmand sa stea la dispozitia cititorilor.

 
In paginile volumului sunt aduse impreuna cele mai noi cunostinte dobandite in campul neurostiintelor cu vechi reflectii imbracate in cuvinte filocalice. Astfel, o idee centrala este aceea a nemarginitului nostru potential de innoire, de prefacere a propriei fiinte. Este o latenta relevata de cercetarea stiintifica actuala si valorificata plenar in stradaniile de induhovnicire ale Parintilor filocalici, care urmaresc transfigurarea propriilor vieti, prin eliberarea de patimi.[…]

In randurile acestui nou volum ce poarta semnatura parintelui arhidiacon Adrian Sorin Mihalache, sunt de regasit consideratii de acest fel, care pun in lumina intalnirea edificatoare dintre, pe de o parte, locurile ce ne fac cunoscuta experienta sfintilor parinti si, pe de alta parte, datele recente din neurostiinte. Departe de a fi de natura sa dezminta vechile invataturi ale teologiei ortodoxe, cele mai noi cuceriri ale stiintei tocmai le confirma. Incluzand si filosofia in ecuatie, autorul noteaza: „[…] de-a lungul mai multor decenii ale secolului trecut, cercetarea stiintifica a inaintat semnificativ pe frontul lumii inconjuratoare. In baza acestui progres spectaculos, s-a formulat ideea – prezenta si in abordarile privitoare la dialogul dintre teologie si stiinta – potrivit careia fizica, prin datele ei remarcabile, a adus stiinta mai aproape de filosofie.” (p. 16).

 
[…] Mare parte din textele care alcatuiesc volumul Esti ceea  ce traiesti. cateva date recente din neurostiinte si experientele duhovnicesti ale Filocaliei, scris de Parintele Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache, au fost publicate in perioada 2011-2019 in Ziarul Lumina al Patriarhiei Romane, unele insa sunt inedite. Ele ne ofera date recente si rafinate de ordin stiintific, privind intelegerea modului in care creierul omenesc si mintea omeneasca sunt structurate si in care isi exercita influentele. In prezentarea  acestor date stiintifice, pe care le analizeaza atent, autorul se raporteaza constant si in mod original la teologia patristica, a carei perpetua actualitate este astfel inca o data dovedita. – Editura TRINITAS